Zachovanie a obnova biodiverzity a ekosystémov
Podporované oblasti:
Revitalizácia, obnova a budovanie zelenej infraštruktúry. Podporené budú napríklad odstraňovanie a spriechodňovanie bariér a vytváranie migračných koridorov mimo vodných tokov (podchody pre chránené živočíchy a trvalé zábrany a pod.); revitalizácia a optimalizácia hydrologického režimu biotopov; zachovanie a obnova priaznivého stavu mokradí či vytváranie remízok a líniová výsadba stromov spájajúcich biokoridory.
Oprávnené územie:
Trnavský kraj, Bratislavský kraj, Košický kraj, Nitriansky kraj, Banskobystrický kraj, Žilinský kraj, Prešovský kraj, Trenčiansky kraj
Oprávnení žiadatelia:
Ďalšie informácie:
Oprávnení žiadatelia:
Malé, stredné a veľké podniky s menej ako 25% verejným vlastníctvom založené ako právnické osoby na Slovensku. Oprávnení žiadatelia musia byť zriadení minimálne tri fiškálne roky pred stanoveným dátumom uzávierky na predkladanie žiadostí o projekt.
Oprávnení partneri:
Akákoľvek právnická osoba, t. j. verejný alebo súkromný subjekt, komerčný alebo nekomerčný, ako aj mimovládne organizácie zriadené ako právnická osoba v Nórsku alebo na Slovensku, alebo akákoľvek medzinárodná organizácia, orgán alebo agentúra aktívne zapojená a efektívne prispievajúca k implementácii projektu
Dodávatelia pre túto výzvu
Vypracovanie projektu
Kvalitné vypracovanie projektu, projektovej žiadosti (alebo žiadosti o NFP) je kľúčovým krokom k získaniu dotácie.
Overenie oprávnenosti
Overovač vyhodnocuje, či spĺňate základné formálne kritéria žiadateľa o granty.
Ďalšie podobné granty a výzvy, ktoré by vás mohli zaujímať
Za zdravý a čistý kraj (2023)
Cieľom výzvy je podporiť projekty zamerané na konkrétne riešenia smerujúce k udržateľnosti. Zámerom je tiež prispieť k zníženiu uhlíkovej stopy, zachovať našu krajinu a prostredie aj pre ďalšie generácie.
Podpora projektov v oblasti zdravých potravín (2023)
Výzva je zameraná na projekty, ktoré prepájajú oblasť zdravých potravín a udržateľných potravinových systémov s oblasťou digitalizácie a moderných technológií.